top of page

Ετοιμαστείτε για μια καινούργια Πραγματικότητα

Updated: Oct 30, 2020Εμείς, οι απλοί πολίτες κάνουμε υπομονή εδώ και 8 μήνες να περάσει το κακό. Να σωθούμε και να σώσουμε αυτούς που αγαπούμε. Σκεφτείτε τώρα αυτούς του 8 μήνες και κάντε το επι 2. Μέχρι τον ερχόμενό Ιούνιο θα ζήσουμε την ιδιά επανάληψη. Αλλά μην ανησυχείτε, για το καλό μας είναι. Για να σωθούμε και να σώσουμε αυτούς που αγαπούμε.

Είναι σημαντικό να καταλάβουμε πως κινδυνεύουμε. Είναι σημαντικό να μείνουμε κλεισμένοι στον φόβο και την απραξία. Εμείς οι πολίτες, εμείς οι αγράμματοι αγροίκοι δεν πρέπει να ρωτούμε. Τέλος! Σας παρακαλώ συμμορφωθείτε! Δεν επιτρέπεται, δεν έχουμε to intellectual acuity για να καταλάβουμε όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω μας.

Μην ανησυχείτε όμως. Δεν είμαστε μονοί σε αυτόν τον αγώνα.

Είναι μαζί μας και η πολική ελίτ του τόπου μας. Είναι μαζί μας και μια μερίδα της επιστημονικής κοινότητας. Είναι διπλά μας και αυτοί. Η αλήθεια είναι πως ουτε και αυτοί αντιλαμβάνονται αυτά που συμβαίνουν, ουτε αυτοί έχουν intellectual acuity και για αυτό τον λόγο συμμορφώνονται ακριβώς όπως πρέπει να συμμορφωθείς και εσύ.

Όταν το κράτος είναι χρεωμένο ως τα μπούνια, δεν έχει επιλογή. Αν δεν συμμορφωθεί το κράτος δεν έχει άλλα δανεικά. Είναι τόσο απλό. Τι δεν καταλάβεις? Το 1995 το κράτος χρωστούσε 4,6 δις, το 2003 έγινε 9,2 δις το 2011 πήγε στα 18,1 δις και σήμερα είναι πέραν των 24 δις. Παραπάνω δηλαδή απ’ όσα παράγει η χωρά. Δεν μπορούμε τώρα να κάνουμε αντάρτικο και να πάμε ενάντια στις «οδηγίες». Ένα καταχρεωμένο κράτος δεν έχει φωνή. Ανήκει στους πιστωτές της. Δεν είναι κάτι καινούργιο όλο αυτό. Δεν είναι μόνο ο Νίκαρος το πρόβλημα… Απ την διακυβέρνηση Βασίλειου έως σήμερα κυβέρνησαν όλοι. Όλοι έβαλαν το λιθαράκι στην οικονομική αποτυχία της χωράς. Ποτέ δεν υπήρχε πλάνο… Από τότε που πέρναμε επιδοτήσεις για να ξεριζώσουμε τα αμπέλια μας μέχρι σήμερα που στήσαμε μια «οικονομία» βασισμένα στις offshore, τα διαβατήρια και τα εισαγόμενα σταφύλια απ’ την Χιλή. Όλοι έβαλαν χέρι στις κοινωνικές ασφαλίσεις μέχρι που δεν έμεινε τίποτα… Όλοι έβαλαν το χεράκι στο μέλι.

Αμ δεν είναι μόνο η οικονομική ομηρεία το πρόβλημα… Η πεφωτισμένη πολιτική ελίτ είναι σε ομηρεία από ξένα πραχτορεία ειδήσεων και από λίστες διαφθοράς και διαπλοκής. Ότι άγγιξε τα τελευταία 20 χρονιά η πολιτική ελίτ το ανατίναξε. Τράπεζες, αεροπορικές, παιδεία, υγειά… Δεν έμεινε τίποτε όρθιο.


Τι περιμένεις τώρα? Να αντιμετωπίσει μια πανδημία? Όχι φίλοι μου. Ουτε μπορεί, ουτε ξέρει, ουτε θέλει. Μην τους κρίνεις. Δεν κάνουν κουμάντο σε διεθνή θέματα. Τους μεταφραστές κάνουν. Δεν χρειάζεται ο υπουργός Υγείας να κατέχει από υγεία. Τα καλά αγγλικά είναι υπερ του δέοντος.


Ακριβώς το ίδιο ισχύει και για την επιστημονική ομάδα. Δεν γίνεται έρευνα στην Κύπρο. Μετάφραση γίνεται. Δεν υπάρχει πρωτογενής αντίληψη. Καλά αγγλικά να ξέρουν τα παιδιά, its good enough! Εδώ ένα τεστ δεν μπορούμε να κάνουμε.

Μιας και είπαμε τεστ… Μισό εκατομμύριο τεστ κάναμε έως σήμερα με ένα κόστος περαν των 30 εκατομμύριων… Πάντα για το καλό της υγείας… Ας μου θυμίσει κάποιος με πόσες ΜΕΘ ξεκινήσαμε τον Μάρτη και πόσες έχουμε σήμερα. Τις ίδιες ε.. Γιατί δεν επενδύσαμε σε ΜΕΘ? Με αυτά τα χρήματα μπορούσαμε να περάσουμε όλους τους πολίτες αν των 50 χρονών από γενικές εξετάσεις υγείας να προλάβουμε καρδιοπάθειες, καρκίνους και άλλες πραγματικές ασθενείς. Τι λέω τώρα ο τρελός … αυτό ισοδυναμεί με κράτος πρόνοιας και κάτι τέτοιο δεν είμαστε εμείς.

Αγαπητοί μου φίλοι. Όλα μα όλα δεν έγιναν γιατί νοιάστηκε το κράτος για σένα. Όλα έγιναν γιατί δεν υπάρχει επιλογή απλά γιατί δεν υπάρχει κράτος. Έγιναν γιατί δεν υπάρχει πρωτογενής γνώση. Μετάφραση υπό ομηρεία έγινε, και αυτό θα συνεχίσει έως τον ερχόμενο Ιούνιο. Για αυτό μην διαμαρτύρεσαι προς την πολιτική ελίτ και την «επιστημονική ομάδα». Είναι μαζί μας σε όλo αυτό… Τους λένε, μεταφράζουν και μας τα λένε. Όλοι ακολουθούν οδηγείς. Και αυτοί και εμείς.Το γιατί γίνονται όλα αυτά είναι το μεγάλο ερώτημα… Μα είναι πασιφανές. Ο τρόπος με τον οποίο ζούσαμε έπρεπε να τελειώσει. Το δυτικό κοινωνικό μοντέλο έχει κλείσει τον κύκλο του. Είναι ώρα για το μεγάλο «reset» και το «build back better». Είναι καιρός για ένα καινούργιο κοινωνικό μοντέλο. Ένα μοντέλο που αφήνει πίσω την επιλεκτική φτώχια. Πρέπει να πάμε σε συνολική φτώχια. Όλα μα όλα τα μετρά κατά του covid είχαν στόχο τις μικρές επιχειρήσεις και την αναψυχή του κόσμου. Ταξίδια, εστιατόρια, μπαρ, θέατρα σινεμά συναυλίες. Όλα είναι περιττά και πρέπει να φύγουν. Οι εθνικοί εορτασμοί, το Πάσχα, τα Χριστούγεννα, το ραμαζάνι διχάζουν τον κόσμο, πρέπει να φύγουν. Πρέπει να επικεντρωθούμε στην virtual ευτυχία του Instagram, της εικονικής πραγματικότητας και του home delivery από την Amazon.Μην ζεις σε παραισθήσεις πως θα επιστρέψουμε στην κανονικότητά. Αυτή τέλειωσε. Ο κόσμος αλλάζει και δεν είναι στα χεριά της πολιτικής ελίτ του τόπου μας να κάνει κάτι διαφορετικό. Είναι δεμένη χειροπόδαρα. Στην παγκόσμια πολίτικη σκηνή η πολιτική μας ελίτ είναι μια συμμοριακή παρέα μιας ξεχασμένης γειτονίας. Οι τοπικές εκλογές αρχίσαν να είναι σπάταλη χρόνου. Οι αποφάσεις δεν παίρνονται από εκλεγμένους εκπροσώπους. Παίρνονται από μη εκλεγμένους πλέον, έξω από τα σύνορά μας . Αυτή είναι η σκληρή πραγματικότητα.

Από περήφανος ελληνοκύπριος ετοιμάσου να γίνεις παγκόσμιος πολίτης.

Χωρίς οικονομική επάρκεια δεν υπάρχει ανεξαρτησία. Δεν υπάρχει ελεύθερή βούληση όταν είσαι υπό ομηρεία.

Μακάρι να βγω ψεύτης, μακάρι τούτη η εικόνα να είναι αποποίημα της φαντασίας μου.


Πείστε με πως είμαι λάθος. Δείξετε με έναν ηγέτη που να έχει πλάνο οικονομικής ανεξαρτησίας, δείξετε μου ένα κόμμα καθαρό που θα πάρει τούτο τον τόπο στην πλάτη του…


Δεν υπάρχει δυστυχώς.
Σημείωση:

Παρόλο που γράφτηκε το κείμενο τούτο για την Κύπρο, με μερικές μικρές αλλαγές σε ονόματα και ημερομηνίες θα μπορούσε ευκολά να περιγράψει πολλές άλλες χώρες όπως την Ελλάδα, την Ιταλία, την Ισπανία


https://www.weforum.org/great-reset/

https://www.unisdr.org/files/53213_bbb.pdf

https://en.wikipedia.org/wiki/Building_Back_Better#:~:text=Building%20Back%20Better%20(BBB)%20is,2015%2C%20in%20Sendai%2C%20Japan.

https://off-guardian.org/2020/10/24/watch-your-guide-to-the-great-reset/

362 views0 comments
Post: Blog2_Post
bottom of page