top of page

Όχι σε πρόωρες εκλογέςΜην παρασύρεσθε. Μην ακούτε παραμυθία. Οι πρόωρες εκλογές θα είναι εις βάρος του πολίτη.

Μέχρι τον Απρίλιο η Κύπρος θα περάσει μια από τις πιο δύσκολες περιόδους στην σύγχρονη ιστορία της. Τα δημοσία ταμεία είναι σε τραγική κατάσταση. Η ξενοδοχειακή και επισιτιστική βιομηχανία είναι στον αναπνευστήρα. Κλείσαμε και τον κατασκευαστικό τομέα. Τι μας έμεινε..?

Κάποιοι ευθύνονται για το κατάντημα και δεν είναι ο κορωνοϊός . Αυτός κυκλοφορεί Μετα διαταγμάτων μεταξύ 1030 και 6¨00 το πρωί.

Μην τους δώσετε άλλοθι. Αυτοί που κατάντησαν τον τόπο έτσι πρέπει να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες των πράξεων τους. Έχουμε εκλογές τον Μάιο και θα κάνουν τα πάντα να βοηθήσουν τον απλό κόσμο να επιβιώσει ως τότε. Με πρόωρες εκλογές απλά τους δίνεις συγχωροχάρτι και τους ξαναεκλέγεις φρέσκους και καθαρούς.

Πολίτη, αν θέλεις να απαιτήσεις κάτι να σου προτείνω τα απλά.

1. Απαλοιφή του εκλογικού μέτρου 3,6% και επαναφορά του1.8%

2. Κατεπείγουσα κατάθεση νομού για οριζόντια ψηφοφορία

3. Αυτόματη εγγραφή των πολίτων της Δημοκρατίας στον εκλογικό κατάλογο.

4. Κατάργηση του άρθρου 83 του συντάγματος (ασυλία)

Έχουν 7 μήνες για να επιστρέψουν την δημοκρατία πίσω στα χεριά του πολίτη. Και μιας και δεν έχουν κάτι καλύτερο να κάνουν ως τότε ας φανούν για μια φορά ωφέλιμοι.

Εκλογικό μετρό 3,6%

Δεν επιτρέπετε να μπορείς να βγεις πρόεδρος της βουλής με 2,432 ψήφους. Δεν γίνεται να έχεις βουλευτές που πήραν 500-600 ψήφους αλλά για να μπεις σαν ανεξάρτητος να θέλεις πάνω 12,000 ψήφους. Η αύξηση του μέτρου στο 3,6% είχε ως μοναδικό σκοπό να αποκλειστούν οι μικροί από την βουλή. Γιατί? Για να κόβουν και να ράβουν ανενόχλητα…

Οριζόντια Ψηφοφορία

Στο κοινοβούλιο έπρεπε να εκπροσωπείτε ο πολίτης ανά επαρχεία, όχι να εκπροσωπούνται τα κόμματα ανά επαρχεία. Ο πολίτης θέλει να ψηφήσει αυτόν που ξέρει και αυτόν που εμπιστεύεται και όχι ένα κόμμα.

Αυτόματη εγγραφή στον εκλογικό κατάλογο

Δεν επιτρέπετε στα 18 να σε εμπιστεύεται το κράτος με όπλο και να εισπράττει τους φόρους της εργασίας σου αλλά να μην σου επιτρέπει να ψηφίσεις αν δεν εγγράφεις στον κατάλογο…

Κατάργηση της Ασυλίας

Ακόμα ένα απότοκο της αποικιοκρατίας . Φτάνει. Ας μου πει ένας νομικός, ένας συνταγματολόγος γιατί πρέπει να έχει ασυλία ο νομοθέτης? Ένα πρακτικό παράδειγμα οπού η ασυλία είναι ωφελημένη για το κοινό καλό. Φτάνουν τα φαινόμενα Συλλούρη και οι λίστες με τις διάγραφες δάνειων.

Ακούγονται διαφορά. Δεν είναι όμως για το καλό σου. Μην τους εμπιστεύεσαι και μην τους ηρωοποιείς. Ζητά πράξεις από αυτούς που είναι εκεί τώρα και όχι σε αυτούς που θα δώσουν υποσχέσεις για να έρθουν μετα. Πιάστε τηλεφωνά τους βουλευτές της επαρχίας σας και ζητήστε τα απλά. Μην τους δίνεις άλλοθι.

Τα μικρά κοινοβουλευτικά κόμματα ζητούν εκλογές τώρα. Το ΔΗΚΟ ζητά τους φακέλους των διαβατήριων στον γενικό εκλεκτή απειλώντας με μη ψήφιση του προϋπολογισμού.

Μετάφραση

Τα μικρά κόμματα δεν βγαίνουν τον Μάη. Υπόσχονται επανάσταση άνευ ουσίας, χωρίς κόστος. και χωρίς προτάσεις για το μέλλον και παρέχοντας συγχωροχάρτια στους παρόντες. Κάτι σαν τον Χριστόφια και το Μαρί…

Για να απειλεί το ΔΗΚΟ την κυβέρνηση για τον προϋπολογισμό σημαίνει τα ‘χει βρει με το ΑΚΕΛ για τις προεδρικές του 2023. Είναι έτοιμο να παραλύσει την κυβέρνηση το ΔΗΚΟ με την μη ψήφιση του προϋπολογισμού. Κόστος στον Συναγερμό σημαίνει πιθανούς ψήφους τον Μάη.

Μην γελιέσαι. Ακόμα και τώρα, Μετα από όλα αυτά που ζήσαμε (και θα ζήσουμε) δεν σκέφτονται εσένα. Το μαγαζάκι τους σκέφτονται και πως να περισώσουν τους πελάτες.


Μην δώσεις άλλοθι. Ζητά πράξεις, φτάνουν οι υποσχέσεις.


119 views0 comments
Post: Blog2_Post
bottom of page