Τι ψυχή θα παραδώσειςΑπό ότι φαίνεται, ανήμερα του νέου χρόνου κάνουμε ποδαρικό με ένα νέο Lockdown. Πολλοί φωνάζουν, διαμαρτύρονται, αντιδρούν. Ψηλά γράμματα… Εκεί στον λόφο του προεδρικού συνεχίζουν να σφυρίζουν αδιάφορα.


Πολλοί ακόμα δεν αντιλαμβάνονται πως έχει ακριβώς η κατάσταση. Είναι η χειρότερη στιγμή από την ίδρυση της Δημοκρατίας. Χειρότερη και απ’ το 74. Ο λόγος που πολλοί δεν έχουν αντίληψη είναι γιατί δεν τους άγγιξε ακόμα η πυρά του φούρνου. Σε ένα χρόνο διαλυθήκαν εκατοντάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις, κατάρρευσε ο τουρισμός, κλείσαμε το επενδυτικό πρόγραμμα. Το κρατικό μισθολόγιο πληρώνεται πλέον με δανεισμό, δεν υπάρχει κρατικός προϋπολογισμός για το 2021, τα σχολεία υπολειτουργούν, η ψυχολογία του κόσμου είναι στον πάτο. Θέλετε να συνεχίσω? Μπορω, είναι ατελείωτη η λίστα. Αλλά I think you got the picture.


Είναι η τελευταία σας ευκαιρία


Δεν μιλώ μόνο για την κυβέρνηση μιλώ για όλους όσους έχουν λόγο στην δημοσιά διαχείριση. Εάν θα κλείσετε πάλι τον κόσμο σπίτι, τούτη την φορά πρέπει να το κάνετε με δικαιοσύνη. Δεν ξέρω εάν το άρθρο 183 είναι επι της ουσίας χρήσιμο. Εάν είναι να γίνει επίκληση του. Πρέπει να παγώσουν όλα, να μετρήσετε τα κουκιά σας και να δείτε τους πολίτες σαν ίσους, έτσι όπως προνοεί το Σύνταγμα. Δεν γίνετε αυτός που έχασε την δουλειά του, αυτός που έκλεισε την επιχείρηση του υποφέρει η να ζει με ψίχουλα και μια άλλη μερίδα να συνεχίζει να σφυρά αδιάφορα.


Δεν γίνεται το Lockdown να είναι εις βάρος μιας μερίδας πολίτων. Δεν γίνεται!

Παγώστε τα όλα, μετρήστε τα κουκιά σας και κάντε δίκαιη μοιρασιά στον κόσμο να αντέξει ισότιμα τα αποτελέσματα των αποφάσεων σας. Σας έχω ικανούς. Το έχετε ξανακάνει το 2013 που σώσατε δια θανάτου τις τράπεζες. Σας θυμάμαι στα έδρανα της βουλής να σχίζετε τα ιμάτια σας. Σχιστέ τα ακόμα μια φορά για το καλό του κόσμου (όλου) τούτη την φορά.


Και όταν το κάνετε και μπούμε στην χειμέρια νάρκη βρέστε χρόνο να σκεφτείτε πως θα ξαναχτίσετε τα συντρίμμια που δημιουργήσετε. Όσοι έχασαν, όσοι πλήρωσαν πρέπει να αποζημιωθούν. Πρέπει να υπάρξει αποκατάσταση της αδικίας. Και ναι, πρέπει να πληρώσουν όλοι…και εσείς.


Δημόσιε μου υπάλληλε, Γιατρέ μου στο Γεσυ, ημικρατικέ της Cyta και της ΑΗΚ. Αντιλαμβάνομαι πως αυτά που γραφώ σου είναι ξένα. Αντιλαμβάνομαι πως δεν θέλεις να συνεισφέρεις. Όλοι μα όλοι όμως ζείτε με δανεικά και ίσως πολύ σύντομα να μην υπάρχουν αλλά. Αν δεν δουλέψει ο ιδιωτικός τομέας δεν υπάρχετε ουτε εσείς. Γιατί ο ιδιωτικός τομέας θα σας πληρώνει και εσάς και τα δάνεια σας εσαεί.


Δεν σας έμαθαν φαίνεται βασικούς κανόνες. Να σας τα πω απλά.


Όταν ο κόσμος νιώθει ότι ζει σε ένα κράτος δικαιοσύνης και πραγματικής αλληλεγγύης είναι έτοιμος να θυσιάσει τα πάντα., ακόμα και την ζωή του. Τούτο μόνο χρειάζεται για να δουλέψει το πράγμα. Ξεχάστε τα μικροκομματικά σας, τις ψήφους και τις μίζες για λίγο.

Είναι η τελευταία σας ευκαιρία. Εάν αποτύχετε και πάλι θα με βρείτε απέναντι σας σαν τείχος απροσπέλαστο. Δεν μιλώ μια μένα. Μιλώ για τον πολίτη τούτου του κράτους η εν πάση περίπτωση ότι έχει απομείνει από αυτό.


Σκεφτείτε τι ψυχή θα παραδώσετε…εάν αυτό σας ενδιαφέρει.


Σκεφτείτε και δράστε δίκαια.

117 views0 comments