top of page

Πως πάμε στην χωρά του μπούκκι
Επιδημιολογικά δίνω άριστα με θαυμαστικό!


Δεν μπορώ πάρα να συμφωνήσω με τον βουλευτή και αντιπρόεδρο του ΔΗΣΥ Ευθύμιο. Η διαχείριση της πανδημίας στην Κύπρο είναι ίσως η καλύτερη στον κόσμο. Όπως την Carlsberg Τα μετρά φαίνεται να αποδίδουν αφού ξεπεράσαμε αίσιος τα 300 ημερήσια κρούσματα και αφήσαμε πίσω μας το φράγμα των 10.000. Επόμενος στόχος τα 400. Είμαι σίγουρος πως θα το πέτυχουμε.


Δεν αντιλαμβάνομαι τις φωνές διαμαρτυρίας…πραγματικά. Υπάρχει λογική και επιστήμη πίσω απ’ όλα και στο κάτω κάτω είναι work in progress. Λαθάκια εννα γίνουν αλλά σάζουμε τα στην πορεία. Όπως το κλείσιμο των πρακτορείων στοιχημάτων. Ανακοινώθηκε στις 27 του μηνά και ως που να γυρίσει η μέρα το γυρίσαμε και θα μείνουν ανοικτά. Ήταν ένα σοβαρό θέμα αφού το κουπονάκι θεωρείτε essential δραστηριότητα. Ασε τις κακίες που ακούγονται. Δεν έπιασε κανένας μπουκκις τον πρόεδρο κάποιου κόμματος , ουτε του έταξε εισφορά στο κόμμα για να αλλάξει η απόφαση. Άνοιξαν τα μπουκκικα γιατί είναι vital! Η ραχοκοκαλιά της οικονομίας.Κλειστά τα γυμναστήρια όμως. Ερευνά έδειξε πως εκεί δεν κολλά ο κόσμος. Αρά μας είναι άχρηστα. Μη ουσιώδες η γυμναστική, δεν κολλάς ιό, τι να τα κάνουμε. Όπως και με τον φουρπο. Παίζει η πρώτη κατηγορία αλλά τα μωρα στις ακαδημίες δεν μπορούν να πάνε γήπεδο. Που το παράξενο? Έτσι κρυάδα, να βουρουν και να αγκομαχούν τα μωρα στο κρύο. Εννα αρρωστήσουν καλέ. Αφήστε τα σπίτι να παίζουν PlayStation. Εν το ίδιο πράμα.


ΟΙ εκκλησίες μπήκαν σε τάξη. 75 άτομα μάξιμουμ. Να ξέρουν και οι ιερείς ποσό πρόσφορο να παραγγέλλουν. 75 κομμάτια και μια μπουκάλα κουμαντάριζα. Wastage μηδέν. Δεν παίζει ρολό το μέγεθος της εκκλησίας μικρή μεγάλη 75 άτομα max. Όσο για το όριο των 10 ατόμων στις κηδείες πολύ λογικό. Είναι στον πάτο η ψυχολογία του κόσμου. Δεν είναι ανάγκη να επιφορτίζεται επιπλέον ο κόσμος ψυχολογικά. 10 άτομα και στην βάφτιση. Πολλά λογικό. Μπορεί να αψιουριστει ο πάτερ στην κολυμβήθρα και την ώρα που πιτσιαλιζει τον μωρο και να πεταχτεί κανένα σταγονίδιο με κορωνο πάνω στον κόσμο.


Mall ανοικτά, πάρκα κλειστά. Θέλουμε τον κόσμο σε ελεγχόμενο περιβάλλον. Μπορεί να πιάσουν απότομα τα νερά και να βραχεί ο κόσμο. Αυτό δεν μπορεί να συμβεί ποτέ στο Mall.


Να μην ξεχάσουμε όμως το πιο βασικό! «Απαγορεύονται οι μαζικές και άλλες εκδηλώσεις, συγκεντρώσεις, διαδηλώσεις, παρελάσεις, συναυλίες, υπαίθρια πανηγύρια, φεστιβάλ σε δημόσιους ή ιδιωτικούς χώρους». Λέξη κλειδί το «μαζικές». Εν 10, 100, 1000 τούτο το μαζικές δεν ξεκαθαρίζεται. Δεν είναι τυχαίο. Εν σοφία του o Υπουργός αφήνει flexibility στο διάταγμα.


Διαφθορά, αγγίζουμε το τέλειο, the perfect game


Χρυσά διαβατήρια μιτσοκαμμω σου τζε περνάς, check.

Παράνομοι εργάτες στο σφαγείο του άντρα της Γενικής λογίστριας του κράτους που ζουν σε containers, check.

Διάλυση της βουλής , check.

Προσπάθεια αποκαθήλωσης του Γενικού Εκλεκτή γιατί κάνει την δουλειά του, check.


Η Οικονομία είναι SURE


Πήραμε λέει 480 εκατομμύρια από την Ευρώπη (SURE) για να αντιμετωπίσουμε την κρίση του COVID-19. Για να λεμέ την αλήθεια, δάνειο πήραμε, δάνειο που θα πληρώσεις εσύ ο φορολογούμενος. Μισό δις… ανεβάζοντας το δημόσιο χρέος κοντά στα 25 δισεκατομμύρια. Άλλη μια τεράστια επιτυχία της κυβέρνησής. Όσο αφορά στην ανεργία έχουμε δουλειά ακόμα.. δεν φτάσαμε στα νούμερα του 74. Είμαστε κοντά όμως και με λίγη προσπάθεια ακόμα θα τα καταφέρουμε. Εάν προσθέσεις τους ανέργους με αυτούς που ζουν με επίδομα και κρατική στήριξη είμαστε οριακά. Ένα τρίτο κύμα θέλουμε και είμαστε εκεί. Το 2021 οι δόσεις του κράτους είναι περίπου 2 δισεκατομμύρια και οι πληρωμές των τόκων περίπου 600 εκατομμύρια. Για να μπορεί το κράτος να πληρώσει πρέπει να έχει πλεόνασμα αυτά τα χρήματα. Δεν τα έχει όμως… αρά θα ξοφλήσουμε με νέο δάνειο. Είναι απλά τα οικονομικά του κράτους άσε που τα λένε στολισμένα με φαμφάρες.Υπάρχουν πράγματα μετρήσιμα και αλλά όχι. Εγώ μπορώ να μετρήσω με ακρίβεια την καταστροφή που προκάλεσαν στον τόπο τους τελευταίους 9 μήνες. Το κράτος όμως δεν μπορεί να αποδείξει πόσες ζωές έσωσε όλο αυτό τον καιρό. Έχει αρκετά εάν και εφόσον αλλά έως εκεί… Στο τέλος τέλος τι δώσαμε και τι πήραμε. Με νούμερα και στοιχεία.

Η παράνομη κατάργηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων είναι εκεί στηριγμένη σε ένα λεπτό σχοινί που λέει πως μπορείς να περιορίσεις τα βασικά ανθρωπινά δικαιώματα εάν … «αναγκαίους δε κρινομένους μόνον διά την άμυναν ή την δημοσίαν υγείαν περιορισμούς». Κάποια στιγμή θα πρέπει να αποδείξει στο δικαστήριο ο Κωνσταντίνος πως η δημοσιά υγειά ήταν υπό απειλή. Όχι σε press conference αλλά με στοιχεία και με όρκο. Και δεν θα μπορεί να φέρει ως μάρτυρες δημοσιογράφους.

Η κουβέντα τούτη θα γίνει κάποια στιγμή να είστε βέβαιοι.

Κατά τα αλλά all good my dear friends

101 views0 comments
Post: Blog2_Post
bottom of page