top of page

Ο περί Λοιμοκαθάρσεως Νόμος και Long live the QueenΔιερωτάται η πολιτεία γιατί μια μεγάλη μερίδα πολίτων αντιδρά. Η απάντηση είναι απλή. Διότι ο πολίτης αντιλαμβάνεται την ανικανότητα των αν(υπ)εύθυνων διαχειριστών.


Μεγα Αγάπιε Κωστρίκη, λοιποί ανεύθυνοι διαχειριστές, φιλοι ψεκασμένοι. Απολογούμαι για την μακρυγορία σήμερα αλλά ως ψεκασμένος δεν ξέρω άλλο τρόπο.


Ιστορική Αναδρομή στην διαχείριση πανδημιών στην νήσο μας.


Από το 1960 έως το 2003 τα θέματα καραντίνας κ λοιμοκαθάρσης ρυθμίζονταν απ’ το κεφάλαιο 260 των νόμων της κυπριακής δημοκρατίας. Κεφάλαιο γραμμένος τον 18 αιώνα και εις την αγγλική (σύγχρονο κράτος βασισμένο στην σύγχρονη επιστήμη).


Με βάση το κεφάλαιο 260 υπεύθυνος για θέματα καραντίνας από το 1960 έως το 2003 ήταν Κυβερνήτης της Κύπρου, long live the Queen. Στην αναθεώρηση του 2003 ο κυβερνήτης παρέδωσε την ευθύνη τούτη στον Υπουργό Υγείας. Πέραν τούτου προστέθηκε μια παράγραφος που λέει ότι ανεξάρτητα απ’ τις πρόνοιες του νόμου ο Υπουργός Υγείας δυνατέ να εκδίδει ότι διάταγμα θέλει επικαλούμενος τον νόμο τούτο.


Η επόμενη αναθεώρηση τον Μάρτη του 2020 κ η τελευταία τον Ιούνιο του 2020. Οι τελευταίες 2 ρυθμίσεις αναφέρονται κυρίως στα πρόστιμα κ πως αυτά πληρώνονται.


Γιατί είναι σημαντικά τα πιο πάνω?


Στην ιστορία της Δημοκρατίας (60 χρονιά) η πολιτεία 1 φορά ασχολήθηκε «σοβαρά» με θέματα πανδημίας, το 2003. Το κατά τα αλλά, κράτος πρόνοιας δεν δημιούργησε ποτέ επιχειρησιακό πλάνο αντιμετωπίσιμή πανδημίας.


ΠΟΤΕ.


Πως να εμπιστευτεί ο πολίτης ένα κράτος προχειρότητας το οποίο πέραν των άλλων αναγνωρίζει την ανικανότητα του και ψεύδεται μέσο των διαταγμάτων.


Στα διατάγματα (39 έως τώρα) λοιπόν και ως δικαιολογητικό των μέτρων ο Υπουργός αναφέρει:


«Επειδή, η προστασία της δημοσίας υγείας και το σύστημα υγειονομικής περίθαλψής αποτελούν ευθηνή της δημοκρατίας και με σκοπό τον περιορισμό της εξάπλωσης της ασθενείας του Κορωνοϊου Covid 19, την προστασία της δημοσίας υγείας αλλά και την αποτροπή πιθανής κατάρρευσης του συστήματος υγείας… κ λαμβανομένου υπόψη τις απαιτήσεις σε ανθρώπινο δυναμικό και υλικοτεχνικές υποδομές …» επιβάλλω το εξής διάταγμα... (39 έως τώρα)


Αλήθεια?


Η προστασία της δημοσίας υγείας σας ενδιαφέρει ε? Αλήθεια? Εμπορεύεστε τον θάνατο αλλά σας ενδιαφέρει κ η δημοσιά υγειά. Πέστε μας λοιπόν το νούμερο. Ποσά εισπράττει το κράτος απ’ την πώληση τσιγάρων? Φόρος επι του θανάτου είναι αυτός. Γνωρίζετε πως κάνει αποδεδειγμένα κακό στην δημοσιά υγειά, (αρά ψεύδεστε όταν επικαλείστε επιλεκτικά την δημόσια υγειά). Είμαι σίγουρος ότι κάποιοι θα πουν… «μα είναι ατομική ευθηνή τούτη»…α ναι? Σε αυτό η ατομική ευθηνή ισχύει σε αλλά όχι? Πέστε μας τον κανόνα τότε.


Εξαλείψατε την μάστιγα των ναρκωτικών και δεν το ακούσαμε? Δεν ξέρω αν τα καταφέρει ο πανούργος Covid να μπει στα σχολεία αλλά τα ναρκωτικά μπήκαν απο καιρό. Τι κάνατε? Απ το κακό στο χειρότερο. Δημόσια υγειά είναι αυτή και επιλεκτικά χρησιμοποιείτε.


Προστασία του συστήματος υγειονομικής περίθαλψής. Εδώ γελά και το παρδαλό κατσίκι που βλέπει την κατάντια των δημοσίων νοσηλευτηρίων γιατί εσείς δεν την βλέπετε… Να μην αναφέρω τα πάρτι στο ΓΕΣΥ.


Κατάρρευσης λέτε του συστήματος υγείας λόγο ελλείπων υποδομών και στελέχωσης λέτε… Τουλάχιστο το παραδέχεστε. Δεν υπάρχουν υποδομές και υπάρχει υποστελεχωση. Ποιος φέρει την ευθηνή για αυτό?


Επικαλείστε την ασθένεια Κορωνοϊου Covid-19. 9 μήνες μετρά την εμφάνιση της η ΕΠΙΣΤΗΜΗ λέει πως τα παιδιά έως 20 χρονών έχουν 0% πιθανότητα να πεθάνουν. Λέει επίσης η ΕΠΙΣΤΗΜΗ πως μεταξύ 20 και 60 χρονών και εάν δεν υπάρχει βεβαρυμμένο ιατρικό ιστορικό η πιθανότητα να πεθάνει κάποιος είναι 0%. Ποιοι κινδυνεύουν? Αυτοί με ιατρικό ιστορικό και άνω των 60. Αυτό το λέει η ΕΠΙΣΤΗΜΗ όχι εγώ. Τι κάνετε συγκεκριμένα για αυτούς που κινδυνεύουν πραγματικά? Δεν υπάρχει ένας ειδικός που να σπούδασε management? Τα στοχευμενα μέτρα έχουν καλύτερα αποτελέσματα κ στοιχίζουν λιγότερα από γενικά κ αστοχευτα μέτρα.


Και επειδή, κάποιος κάποια στιγμή θα λογοδοτήσει για όλα, η ευθηνή είναι στον υπογράφων με βάση το σύνταγμα και τους νόμους του κράτους και αυτος έχει το όνομα του υπουργού υγείας. Έτσι λεν οι νομοί. Ο κυβερνήτης μας άφησε το 2003 long live the queen.


Ερχόμαστε τώρα στον ΜΕΓΑ Αγάπιο κ Κωστρίκη.


Είμαι βέβαιος πως γνωρίζετε πως ο μέγας Αγάπιος δεν φέρει καμία νομική ευθύνη έναντι του κράτους και των πολίτων. Είναι για αυτό τον λόγο που ο συγκείμενος ψεύδεται δημοσίως και αποκρύπτει την αλήθεια. Βαριά κουβέντα αλλά εξηγούμαι.


Απόκρυψη αλήθειας


Θυμάστε την επίκληση του κανόνα των 15 λεπτών. Ποτέ ενημέρωσε τους πολίτες για αυτόν τον κανόνα? Άμεσος μετά τα κρούσματα στις Αλφαμεγα. Τυχαίο? Υπάρχει ο κανόνας των 15 λεπτών και από ποτέ? Και γιατί δεν αναφέρθηκε από πριν? Μέγα Αγάπιε ενημέρωσε εμάς τους ψεκασμένους ποια μελέτη επικαλείστε, ποτέ δημοσιεύτηκε και γιατί δεν μας ενημερώσατε απ’ την αρχή. Απαντήστε!


Ψεμα


Θυμάστε την δια τηλεοράσεως αναφορά στα 1500 κρούσματα στην Λεμεσό? Με βάση ποια επιστήμη και ποια ερεύνα πανικοβάλατε και διαλύσετε μια πόλη? Δημοσιεύστε τα στοιχεία. Η εκτίμηση σας διέλυσε μια πόλη. Απώλειες εκατομμύριων. Επειδή υποθέσατε πως φταίει η μαρίνα Λεμεσού, ο εστιάτορας στην Πλατρες έπρεπε να λάβει τα μετρά του. Θέλουμε στοιχεία! Κάποιος πρέπει να αναλάβει την ευθηνή.


Επικαλείστε την επιστημονική γνώση και ότι αυτή αλλάζει. Συμφωνούμε. Εξηγείστε μας και μας τους αδαής τις κοσμογονικές αλλαγές που γίνανε σε 3 μέρες και άλλαξε το διάταγμα για τις μάσκες στο σχολείο. Τι λέει η επιστήμη? Είπατε αρχικά από 6 χρονών και πάνω. Μετα έγινε 12 χρονών και πάνω. Μετα έγινε απ’ την μέση εκπαίδευση και πάνω… Σε τρεις μέρες όλα αυτά. Δημοσιοποιήστε το σκεπτικό και την επιστήμη της απόφασης. Πέραν της προχειρότητας της επιστημονικής ομάδας. Ξέρεις Μέγα Αγάπιε γνωρίζουμε να διαβάζουμε και εμείς. Δημοσιοποιήστε.


Ποιο πρόσφατα αναφέρετε επι λέξη «τα μετρά δεν αποσκοπούν στην εκρίζωση του ιού αλλά στο να διατηρήσουμε την επιδημιολογική εικόνα με λίγα κρούσματα, δεν θέλουμε μηδενικά κρούσματα »… και γω που νόμιζα ότι σας ενδιαφέρουν οι ζωές… Δεν σας ενδιαφέρουν, ας πεθαίνουν λίγοι λίγοι, είμαστε οκ! Το σύστημά να αντέξει. Η δεν υπάρχει τελικά ο κίνδυνος?


Είπατε πως οι δάσκαλοι πρέπει να φορούν μάσκα για ψυχολογικούς λογούς για παραδειγματισμο … Να την επιστήμη μας! Ονομάζετε Φρόιντ. Αυτό κάνετε και σεις. Αλήθεια δεν είδα την μάσκα σου όταν καθόσουν στο ένα μέτρο που τον Τσουρουλη την ώρα που τα έλεγες τουτα. Είδα τον πρόεδρο να αγκαλιάζετε από πολίτες αγνώστους έξω από εστιατόρια και υπουργούς να βγάζουν την μάσκα εν ώρα press conference με το παραδειγματικό «εννα φκει η ψυσσι μου».


Επικαλείστε τον WHO. Σαν πολίτης αυτό δεν αποτελεί ελαφρυντικό για κανένα σας. Οι αποφάσεις έχουν όνομα και υπογραφή. Αρά και ευθηνή. Οι αποφάσεις και τα διατάγματα έχουν επιπτώσεις και υπόλογους. Και θα μιλήσουμε για αυτά στο μέλλον. Η κάθε χώρα έχει την δική της φιλοσοφία. Η αντιμετώπιση, παγκόσμια, είναι όπως το ουράνιο τόξο. Από χώρες που δεν έκαναν τίποτε μέχρι χώρες που είναι ακόμα σε lockdown. Στις χώρες που επέβαλαν μάσκα παντού και στις χώρες που δεν μίλησαν ποτέ για μάσκα.


Ξέρεις Μέγα Αγάπιε γιατί η αντιμετώπιση είναι όπως το ουράνιο τόξο? Να σου πω εγώ ο Ψεκασμένος. Για 2 λόγους. Γιατί δεν υπάρχει scientific consensus ούτε για τον C19 ούτε για τις μάσκες, ούτε για το Lockdown. Αυτή είναι η αλήθεια της επιστήμης που επικαλείστε.


Η ΜΟΝΗ αλήθεια.


Ο δεύτερος λόγος είναι απλός. Άλλες χώρες λίγο πιο προηγμένες που μας έχουν στρατηγικό πλάνο αντιμετώπισης πανδημιών εδώ και χρονιά. Εμείς…long live the queen…


Ξέρεις Μέγα Αγάπιε μοιάζουμε πολύ. Μπορούμε και οι δυο να ανοίγουμε το στόμα μας και να λεμέ ότι θέλουμε χωρίς να είμαστε υπόλογοι στον νόμο. Η ευθύνη είναι σε αυτόν που υπογραφεί.


Για το 1,6 δις που θα χαθεί απ το ΑΕΠ έως το τέλος του χρόνου, την ανεργία που έρχεται, την αύξηση του δημόσιου χρέους αλλά και πιο σημαντικά την στέρηση και περιορισμό των ανθρώπινων δικαιωμάτων έχετε μηδενικές προσωπικές ευθύνες. Αλλά για την οικονομία και ευημερία του τόπου να μιλήσουμε άλλη φορά….


Όσο για μας τους λοιπούς ψεκασμένους, διαμαρτυρομένους, αρνητές σκεπτικιστές επαναλαμβάνω, δεν είναι οι αντένες το πρόβλημα…το πρόβλημα είναι πιο βάθη… Ονομάζετε προχειροτης, διαφθορά και μη σεβασμός στο σύνταγμα και τους νόμους απο αυτούς που κλήθηκαν να τα υπηρετήσουν.


Ευθύνες υπαρχουν και θα αποδοθούν.


Μέγα Αγάπιε Κωστρίκη εσύ θα γλυτώσεις κ ναι..θα χαθείς, σου εύχομαι παντός να το πάρεις το Νόμπελ που ζητάς. Σου αξίζει.


Φιλουθκια,


Πανος Κ

Ψεκασμένος Πολίτης

Long live the Queen

4 views0 comments

Recent Posts

See All
Post: Blog2_Post
bottom of page