top of page

Ο μονόλογος ενός τρελού

Αγαπητέ ΠτΔ, αγαπητέ φίλε Νίκο,

Χαίρομαι που στο τελευταίο σου διάγγελμα με προσφώνησες ως φίλο. Αποδέχομαι την οικειότητα και την ανταποδίδω. Σε άκουσα με προσοχή και σαν φίλοι που είμαστε θα ήθελα μια δυο διευκρινίσεις. Όταν λες πως ότι από αλόγιστη συμπεριφορά η αμέλεια μπορεί να σκοτώσω τους γονείς μου είναι σαννα και μου λες πως είμαι εν δύναμη πατροκτόνος / μητροκτόνος.


Φίλε Νίκο, βαριά κουβέντα είπες. Εγώ και οι φίλοι μου αναστατωθήκαμε πολύ. Θα προσπαθήσουμε με νυχιά και με δόντια να μην γίνουμε εξ αμέλειας πατροκτόνοι / μητροκτόνοι, promise! Ελπίζω φυσικά να έχουν και τύχη οι γονείς μας και να μην αρρωστήσουν, γιατί αν αρρωστήσουν και παν νοσοκομείο…άσε Νίκο μου. Δύσκολα τα πράγματα…εκεί κυκλοφορά ο ιός μεταξύ γιατρών και νοσοκόμων. Δεν τους βλέπω να γλυτώνουν… Η να χρειαστούν να παν σε καμία κυβερνητική υπηρεσία η το υπουργείο Υγείας. Και εκεί φίλε Νίκο κυκλοφορά ελευθέρα ο ιός.

Άραγε φίλε Νίκο αν κολλήσουν τον ιό σε κυβερνητική υπηρεσία η νοσοκομείο ποιος θα είναι ο δολοφόνος. Εξ αμελείας πάντα πλην όμως δολοφόνος. Εγώ νομίζω θα είσαι εσύ φίλε Νίκο. Εν κάτω που την εποπτεία σου το κράτος. Είσαι ο απολυτός άρχων. Και sorry που στο λέω αλλά είμαστε φίλοι, you know. Δεν χρειάζονται προσχήματα μεταξύ μας. Αν κολλήσει κάποιος σε νοσοκόμοι και εσύ θα είσαι δολοφόνος, εξ αμέλειας πάντα.


«Ζητώ ειδικά από τις νέες και νέους μας να αναλογιστούν πόσο πόνο θα τους προκαλέσει αν από δική τους αλόγιστη συμπεριφορά ή αμέλεια χάσει τη ζωή του ο πατέρας, η μάνα, ένα από τα αδέλφια ή ένας από τους αγαπημένους παππούς ή γιαγιά»
Φιλέ Νίκο, είπες μας

«τους καλώ (τους νεους) να μην αγνοούν πόσο ανασφαλείς θα νιώθουν αν ένας εκ των γονιών περάσει στην ανεργία.»

Βοήθα με να καταλάβω γιατί δεν είμαι και ο πιο ξύπνιος. Τούτο φίλε Νίκο δεν έγινε ήδη? Δεν το αγνοεί κάνεις. Το ζουν χιλιάδες συμπολίτες ήδη. Έως τον Δεκέμβρη 50.000 γονείς και νέοι θα ζουν με επίδομα από 500 ευρώ μίνιμουμ είπε η Ζέτα μας. Very large φιλε Να σαι καλά. Ευτυχώς που είναι και ο κορωνοϊος. Ξέρεις πόσους θα βοηθήσει αυτά τα Χριστούγεννα «μωρο μου φέτος δεν θα έρθει ο Άις Βασίλης, έχει κορωνοϊο και φοβάται» Η τέλεια δικαιολογία. Με 500 ευρώ δεν μένουν και πολλά για χαρές και δώρα …

Είπες επίσης Νίκο μου

«Ταυτόχρονα, θέλω να σας μεταφέρω την ελπίδα της επιστημονικής κοινότητας πως ευρισκόμαστε κοντά στην αντιμετώπιση της πανδημίας με αποτελεσματικά εμβόλια που ευρίσκονται στο τελικό στάδιο δοκιμασίας.»

Με είπες πατροκτόνο, με φόβισες για την φτώχια και την ανεργία αλλά στο τέλος, μου έδωσες ελπίδα… Θα τελειώσει με τον ερχομό του εμβολίου! Σε δυο τρεις μήνες σε ένα χρόνο who knows! Φτάνει που έρχεται μας είναι αρκετό. Απόψε θα ανοίξω μια sprite να το γιορτάσω. Η σαμπάνια μου κάθετε βαριά. Το αναμένουμε όλοι με μεγάλη αγωνιά. Μπήκαμε στην πανδημία όλοι μαζί κανένα εκατομμύριο κόσμος και 9 μήνες μετα μείναμε μόνο… κανέναν εκατομμύριο κόσμος. Να έρθει θεέ μου το εμβόλιο να πολλυνουμε!


«Φίλες και Φίλοι,
Ζητώ την κατανόηση σας, για αυτό και επικαλούμαι την υπομονή σας με την πίστη πως σύντομα θα ξεπεραστεί η δοκιμασία που η ανθρωπότητα αντιμετωπίζει.»

Φίλε Νίκο, σε κατανοούμε, έχουμε υπομονή και πιστή. Το 2023 δεν είναι μακριά. Θα αντέξουμε.

Φίλε μου καλέ, χαίρομαι για την οικειότητα, να το ξέρεις. Αλλά να σου πω και εγώ την άποψη μου. Τι φίλοι είμαστε στο κάτω κάτω. Νίκο, εγώ βλέπω δυο εκδοχές σε τούτη την υπόθεση. Η δεν έχετε ιδέα για το τι κάνετε όλοι εσείς εκεί στον λόφο του προεδρικού η ξέρετε ακριβώς τι κάνετε… Και στις δυο περιπτώσεις το αποτέλεσμα είναι εξίσου επικίνδυνο. Ελπίζω και εύχομαι να είναι το πρώτο και ελαφρά τι καρδία να πω στο τέλος τέλος πως ενέργησες «αλόγιστα ή με αμέλεια».

Όταν σε φέρει ο δρόμος σου Λεμεσό, φίλε Νίκο να πάμε για κανένα ποτό να τα πούμε που κοντά, ξέρεις, όπως λέγαμε παλιά.


Με πολλή αγάπη ο φίλος σου ο Πάνος.294 views0 comments
Post: Blog2_Post
bottom of page